hverdagsdryppLeilighet

De første lysebrune dråpene treffer det tempererte glasset. Samtidig tikker sekundene på Casio-klokka. 33, 34, 35…

hverdagsdryppLeilighet-2

Mer vann helles, i en nesten påtatt sirkulær bevegelse, over den fuktige kaffen. Lysbrent i Ålesund, men plukket i Yirgacheffe (Etiopia).

hverdagsdryppLeilighet-3

Tankene sirkler inn på tørkemetoder og pretensiøse smaksbeskrivelser, men de slåes ut. I stedet nytes bryggingen. Litt meditasjon, litt koffein og mye hygge.

hverdagsdryppLeilighet-4

Mot vinduet pisker regnet tidvis rytmisk. En analog påminnelse om årstid og eksamen. Et kapittel burde vært lest allerede, men minuttmitraljøsen av alarmer ble for svak. Drypp… drypp… drypp. 240 milliliter med varmt vann har kontrollert strømmet ut av presisjonskanna, omfavnet kaffen og tatt med seg noter av bergamott, lime og hermetisert fersken på vei gjennom finkornet japansk papir, selvsagt godt vætet, og tatt del i en symfoni av andre dråper i glasskolben.

hverdagsdryppLeilighet-6

Det smaker godt, ingen tvil om det, men likevel lever ikke koppen helt opp til forventningene. Var vannet litt for varmt? Helleteknikken for upresis? Bønnene for ferskbrente? Eller vent… Dette var bedre. Slurk nummer to og tre har en kjent melodi. Formiddagen er reddet.